649170.jpg

649171.jpg

Tarkemmat kuvat lenkkien pujotusmalleista.

Vasemmalla rannekoru kalanruoto- eli ketunhäntäketjua ja oikealla kaulakoru kuningas- eli bysanttilaisketjua.  Ihme juttu muuten, tuntuu että kaikilla ketjuilla on kaksi eri nimeä. Papukaijalukot.
Kuningasketju on menossa esikoiselle, joka silmät ympyräisinä joskus aiemmin ihmetteli, että "kaveri oli tehnyt itselleen tosi hienon kaulaketjun". Kaveri oli tehnyt sen oppilastyönään koulussaan :)

Nämä ovat ensimmäisen päivän  "saalis".

Kuningasketju on tehty 1mm sterlinghopealangasta, veivin halkaisija 3,5mm
Kalanruoto 1mm lanka, veivi 5mm

2. päivä

649912.jpg

Vasemmalla kupla eli bubbles ja oikealla kuningatarverkko eli european roundmaille. Tappilukot olen tilannut Indonesiasta, samasta paikasta mistä Balin hopeahelmetkin. Myöskin sterling-hopeaa.

Kupla 0,8mm lanka, veivit 3mm ja 5mm. 5mm oli tosi hankala sahata, tuli vetelä spiraali koska lenkki on suuri suhteessa langan paksuuteen.
Kuningatarverkko lanka 0,8mm, veivi 3mm

649913.jpg

Nämä eivät ole helpoimmasta päästä kuplaa lukuunottamatta tehdä, mutta sitkeys palkittiin ja lopulta meni mallitkin perille. Tämän kuplan osalta vielä arvon jotta laitanko siihen väriksi päälle jotain helmiä/kristalleja. Voi olla, että laitankin etteivät kaikki ketjut ole aivan saman värisiä.

Kaksi täyttä työpäivää olen tehnyt näiden kanssa. Iltatuntejakin tuli runsaasti.
Lisäksi veivasin 10m 3,5mm lenkkejä tulevia rannekoruja varten (niitä "vanhoja" kristalli/hopeajuttuja).
Näistä ketjuista voi soveltaen tehdä minkälaisia ketjuja tahansa. Voi lisätä kuvioiden väleihin helmiä ym. Vain mielikuvitus on rajana.

Todella hyvä kurssi. Kiitos Katjalle ja Elinalle. Tuli tosi paljon uusia hyviä vinkkejä korujen tekoon ja uutta intoakin vielä. Jos se tästä nyt yleensä voi paljon vielä nousta.
Blogissani saattaa käydä joku, joka on kiinnostunut enemmänkin hopeatöistä. Laitankin tästä joku päivä kuvia työvälineistä ja hopeankiillotusrummusta, jotta näette minkälaisia välineitä näihin hommiin tarvitaan, jos vaikka innostutte. Voin vakuuttaa ettei tämä ole mitään henkimaailman hommaa kun tämä minultakin onnistuu. Jonkin verran vain pitkäpinnaisuutta vaaditaan. Tuossa kuningasketjussakin, kuten maratonillakin, ensimmäinen 30 menee helposti, sen jälkeen vaaditaan jonkin verran turnauskestävyyttä. Ketjussa on mittaa 50cm.