Moni blogilaisista käy korttikaupalla ja Maijulle kehuskelin, että minulla on suorastaan nerokas korttiteline. Laitanpa vinkiksi tänne muillekin, jos siitä tulisi jotain apua esillepano-ongelmiin. Se on kirjakaupan vanha korttihylly ja kasataan eriillisistä elementeistä. Tueksi on taakse tehty puulevystä portaikon malliset kaksi tukea, jotka pystytetään pöydälle laitettaviin hahloihin ja kiristetään tukevaksi kiiloilla. Helppo kasata ja koko juttu vie pienen säilytystilan. Näistä minulla on rakennettuna pöydälle kaksi hyllykköä.

1398948.jpg

Se siis tässä kuvassa oikealla puolella. Vasemmalla on myös kirjakaupan poistosta hankittu teline, johon mahtuvat A6-kortit. Cd-korteilla ei ole mitään asiaa tähän telineeseen. Ne ovat liian leveitä.

1398947.jpg

Korut laitan näiden "porrashyllykköjen" väliin pöydälle. Osa ranne- ja kaulakoruista roikkuu torsoissa.

1398950.jpg

Eikä ollut hukkareissu eilinen tapahtumakaan, jossa olin kortteineni ja koruineni mukana. Myynti ei ollut hääppöinen, mutta sain juuri ja juuri pöytäpaikan ja pari löytöä maksuun. Löytö oli tämä yläpuolella näkyvä korttihylly. Forssan Filatelistikerho myi sen pois ja minullehan sillä on hyvää käyttöä.  Teline ei kysy minkälaisia kortteja haluan siihen laittaa ja seisoo omilla jaloillaan. Ei siis vie arvokasta pöytätilaakaan.

Pakko on esitellä myös toinen löytö ja tämä löytyi korttikeräilijän sekalaisesta romulaatikosta:

1399004.jpg

Tähän aion tehdä hopeaketjun. Suunnittelijaa en tälle tiedä, mutta 70-lukulaiselta se minusta vaikuttaa. Leimana on karhun kuva, kruunu ja 925H. Nämä pitää selvittää ensi viikolla. Kruunu ja 925 ovat selvät, mutta karhu ja H sterling-hopean merkin perässä ovat minulle outoja.
edit: selvisi, että iso H 925:n jälkeen tarkoittaa "hopea". Suomessa on hopea leimattu näin ja kruunulla  "vakuutetaan hopeapitoisuus" . Tuo karhu on ilmeisesti valmistajan leima tai ainakin paikkakuntaleima ja siitä tulee mieleen Pori. Selvitettävä siis vielä se.