Olin eilen jälleen TuuElin hopeakorukurssilla. Olin päättänyt, että nyt kokeilen uutta ketjumallia ja päädyin Piinaan, koska se on mielestäni kiehtovan yksinkertaisen näköinen. Uteliaisuutta tietysti kutkutti myös kertomukset piinan piinaavuudesta eli se ei ole mikään aivan yksinkertainen ketju tehdä.
Ajattelin, että onhan tässä nyt ketjuja jo tehty ja kun jujun hiffaa, niin kyllä se siitä sitten lähtee menemään. Luulo ei aina ole tiedon väärtti, tavataan sanoa.

Sahasin ensin muutaman metrin millin vahvuista hopealankaa lenkeiksi, joiden piti olla halkaisijaltaan 3mm. Heti kättelyssä selvisi saatuani lenkit valmiiksi, että madame olikin vahingossa veivannut lenkeistä 3,5 millisiä. No ei siinä mitään. Ainahan niitä kolmejapuolimillisiä saa varastossa olla.
Valitsin pakista uuden veivin ja tsekkasin vielä, että siinä on varmasti 3mm:n kokolappu. Ei muuta kuin veivaamaan ja sahaukset päälle. Tulikin kauniita lenkkejä. Paitsi että olin merkannut väärän veivin 3mm:n lapulla. Minulla on siis olemassa muutama tuplaveivi ja oikeastikin toinen oikean kokoinen on merkattu 3mm:ksi, mutta se ei nyt ollut tämä mikä sattui kursseilla olemaan pakissa mukana. Tuli lisää 3,5mm:n lenkkejä, mutta ei se mitään. Ainahan niitä edelleen menee.
Ei siis ollut oikein suotuisat merkit ketjun aloittamiselle ilmassa.

Lopulta sain aikaiseksi oikean kokoisia lenkkejä ja pääsin punomaan ketjua. Eihän siitä mitään tullut. En oppinut ketjua kurssilla tekemään, mutta opinpahan katsomaan miten se on väärin tehty ja huomaamaan virheen. Ainakin toivottavasti, koska virhettä ei pysty ketjusta korjaamaan, vaan se on purettava lenkki lenkiltä. Ketjua oli viiden tunnin uurastuksen jälkeen valmiina noin neljä senttiä. Ei siis mikään huikea tuntivauhti.
Otin niskalenkin piinasta sitten illemmalla kotona ja sain kuin sainkin ranneketjun siitä valmiiksi. Tuolla se nyt pyörii kiillotusrummussa retrokaulakorun ynnä muun kanssa. Onneksi on tuo kiillotusrumpu olemassa, että ketjusta hioutuu tuskaisat pihtien jäljet pois. Ei siitä muuten esiteltäväksi olisi ollut. Valmis ketju näytti siltä, kuin että se olisi pyörinyt tunnin sepelimyllyssä.

Kiva ketjumalli mielestäni ja seuraavaksi aion tehdä siitä kookkaamman version. Toivottavasti se antautuu helpommalla kuin tämä pieni ketju tehtäväksi.

Seuraavalla kurssilla taidan tehdä "Tuskan". Sopisi hyvin jatkoksi tälle Jens Pindille, mikä on Piinan kansainvälisesti tunnettu nimi.
Kiitos kurssikavereille ja opelle pitkästä pinnasta kuunnellessanne kiroiluani, kun blondille ei mennyt piina jakeluun. Syyskuussa 6. - 7. on sitten seuraava kokoontuminen näissä merkeissä.

Lisään tähän kuvan piinasta kun vuodatus.netin kuvansiirto-ohjelma taas toimii.

214008.jpg
Muotokuva Jens Pindistä.
214006.jpg
Ja lähikuva. Ei luulisi olevan mitenkään vaikeaa..

No eihän tämä kuvagalleria toimi vieläkään, mutta tulipa nyt harjoiteltua kuvan siirtoa photobucketista.