Olen tehnyt puolisen vuotta Bella-kortteja ja sain sähköpostia eilen, jossa kysyttiin Bellojen tekijänoikeuksista eli saako Bella-kortteja tehdä myyntiin.

Stamping Bella antaa luvan käyttää leimasimiaan käsin leimattaviin kortteihin, jos ei nyt ihan sarjatuotannosta ole kysymys. Lupa on kuitenkin pyydettävä heiltä eikä luvan saamisessa aikoinaan kauan mennyt. Korttien taakse on sitten muistettava kirjoittaa "cardbackabella".

Penny Blackin korttien taakse kirjoitan: Leima Penny Black ja perään vielä copyright (kirjoitan c:n ympyrän sisään).

Art Impressionin leimasimilla myyntiin tarkoitettuihin kortteihin pitää olla heidän kirjallinen lupansa, minkä myös tuntui helposti saavan kun sitä pyysin.

Kaikkien korttien pitää siis olla käsin leimattuja eikä kopioita ei saa ottaa.

Edit: En kyllä käsitä näitä rajoituksia. Kyllä pitää lähettää todella paljon itse kortteja, jos kannattaa hankkia firman leimasin, joka ei anna käyttää leimasimiaan myöskin myyntitarkoituksiin. Kun leimasin maksaa pitkälti yli 10 euroa + postimaksut, niin jokainen voi itse laskea kuinka monta korttia pitää tehdä itselleen yhdella leimasimella, että on saanut leimasimensa itselleen maksuun plus että muukin materiaali kortinteossa maksaa. Tähän voisi tietysti sanoa, että mikään harrastus ei ole ilmainen.
On olemassa aivan ihania leimasimia esim. Whipper Snapperilla ja nyt selvisi vasta ainakin minulle, että Sarah Kayn leimasimet kuuluvat tähän joukkoon. Tässä syy miksi minulla ei noita leimasimia olekaan.
Samaan sakkiin kuuluvat House Mouse-leimasimet.

Olikohan tästä nyt jollekin apua?

Näistä oikeuksista on puhuttu aiemmin muissakin blogeissa ja löysin googlettamalla linkin, jossa on tietoa Angel Companyistä. (puuttuu kyllä monia mielestäni..)
Ensimmäisenä googlettamalla tuli lista, jossa oli paljon firmoja, mutta sitten huomasin tekstin, jossa listanpitäjä kertoi, että hän ei enää päivitä tätä listaa..

Edit: Maijulla on hyvä juttu blogissaan näistä asioista.

Edit II: Täältä löysin lisää tietoa esim. Penny Blackin korteista.