1958690.jpg

Terveiset Rhodokselta! Kortteja ei kortintekijä lähettänyt, joten tässä kortti kaikille tutuille reissusta. Kuva on otettu "Roloísta" eli kellotornista.
Lämmintä riitti vielä ihan kiitettävästi ja pääsi jo liikkumaankin sujuvammin kuin totutussa elokuussa, jolloin tuntuu että kaikki ovat Rhodoksella. Asuimme Constantinissa, joka oli ennakkoluuloistani huolimatta hyvä hotelli. Ei nyt tietysti ihan Esperian tai Athenan veroinen, mutta kelpasi hyvin.

Lomalla kun ollaan, niin tärkeintä on hyvät ilmat, huilaaminen ja syöminen. Kyllä Kreikassakin hyvää ruokaa saa. Pitää vain tietää mistä sitä hakee. Tässä pari vinkkiä:
Vanhojen hyvien ruokapaikkojen listaan pitää nyt lisätä Antiqua (kadun nimeä ei tullut kirjoitettua ylös, mutta sijainti on n. Constantinin ja Esperian puolivälissä). Siellä oli kreikkalaista musiikkia livenä; bozoukin soittaja ja kitaristi, joka myös lauloi. Ruokailijoiden loputtua isäntä nousi myös estradille ja alkoi laulamaan duettona tämän kitaristin kanssa kreikkalaisia lauluja. Suosittelen niin ruoan kuin musiikinkin puolesta. Tuli aivan lomafiilikset heti ensimmäisenä iltana.

Toinen uusi paikka löytyi vanhasta kaupungista norjalaisen ystävämme Nilsin opastuksella. Moni varmaan muistaa suositusta ruokaravintola ZumZumista siellä vuosikausia tarjoilleen Nikkoksen. Nikkos on tietysti ollut töissä myös muualla ja nähnyt miten homma hoidetaan niin, että se toimii. Ruoka oli erinomaisen hyvää, hinnat kohdillaan ja paikka oli muutenkin siisti, etten jopa sanoisi fiini. Laitanpa tähän perään muutaman kuvan paikasta ja selvityksen miten sinne löydätte ja tämä ei ole maksettu mainos ;) Nimen valintaa pidin outona, mutta perustelu oli kuulemma se, että nimi pitää muistaa helposti. No kyllä sen nyt muistaa: Eros

1958812.jpg
Yleiskuvaa ravintolasta, minä ja Nils. Olimme myöhään liikkeellä, joten paikalla ei ollut enää paljon muita ruokailijoita. Vanhassa kaupungissa ruokapaikat ja muutkin liikkeet suljetaan yleensä klo 22.
1958814.jpg
Jälkiruoka ei ollut hullumman näköinen eikä makuinen. Kaikki paikallista ja tuoretta.

Ja tässä käyntikortti edestä ja takaa:
1958817.jpg
1958816.jpg
Paikka on oikeastaan vilkkaan ostoskadun Socratouksen alapäässä samalla aukiolla, jossa suihkulähteessä on kolme merihevosta. Suihkulähteestä noin 50 metriä ylöspäin ja siinä Eros on vasemmalla. Kun tältä aukiolta lähtee jatkamaan Socratous-kadulle, ensin oikealla on kirjaston raput, jotka eivät voi jäädä keneltäkään huomaamatta ja  samalla aukiolla, Plakalla on suihkulähde, jossa ylimpänä on pöllö. Kun varmasti löytää tuon isomman pöllösuihkulähteen, niin siitä on helppo jatkaa eteenpäin seuraavalle.  Näillä ohjeilla varmasti löydätte Erokseen. Kalí óreksi!